Photo Gallery

Multimedia

Πίνακας Περιεχομένων

2/2/14

Δοξαράς Ντοκιμαντέρ



Μια ιδιαιτερη εργασια απο την ομαδα φιλων μας απο την Αθηνα 
που αναφερετε σε πραγματικο γεγονος.
 Το δυστυχημα εγινε στον Νομο Λαρίσης. Καποια πλανα 
και συνεντευξεις εγιναν στην περιοχη εκει του Δοξαρα, μερικα γυρισματα 
εγιναν και στο νομο Αργολιδας στο εγκαταλελειμμένο 
Μηχανοστάσιο στους Μύλους Ναυπλιου.




Θανάσης Κούρτης
Ο Θανάσης, μόνιμος κάτοικος του χωριού "Μικρό Βουνό" στη Λάρισα, μας συνάντησε στο τοπικό καφενείο και μας διηγήθηκε όλα όσα είδε ο ίδιος με τα μάτια του, λίγο μετά την σύγκρουση. Ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Ήταν ένας από τους πολλούς ανθρώπους το χωριού, όπου έσπευσαν να βοηθήσουν τους τραυματίες.
Κατερίνα Τριανταφύλλου
Η Κατερίνα, επιβάτης του ενός εκτός των δύο τραίνων, μας φιλοξένησε για λίγη ώρα στο σπίτι της στη Λάρισα, όπου και με φωνή τρεμάμενη, μας διηγήθηκε όλα όσα έζησε εκείνο το μοιραίο απόγευμα. Η μαρτυρία της, συγκλονίζει...
Γιώργος Νάθενας
Συναντήσαμε τον Γιώργο στον πανέμορφο σιδηροδρομικό σταθμό των Μύλων, όπου μας περιέγραψε με έναν μοναδικά αφηγηματικό τρόπο, το πως τα δύο τραίνα οδηγήθηκαν σε πορεία σύγκρουσης. Συγκοινωνιολόγος και φίλος του σιδηροδρόμου, είναι ο άνθρωπος που μέσα από την δική του αφήγηση, μας έδωσε την έμπνευση για την δημιουργία του ντοκιμαντέρ.
Ευθύμης Κοντόπουλος
Ο Ευθύμης, συνταξιούχος μηχανικός του ΟΣΕ, μας υποδέχθηκε στο σιδηροδρομικό μουσείο της Θεσσαλονίκης του οποίου είναι Πρόεδρος και μας διηγήθηκε τι αντίκρυσε κατά την άφιξη του στο σημείο της σύγκρουσης. Είναι ο άνθρωπος που κλήθηκε από τον ΟΣΕ να οργανώσει τον συρμό βοηθείας και να μεταβεί στο σημείο ώστε να απομακρύνει τα συντρίμια από την γραμμή.
Παναγιώτης Παπαδόπουλος
 Ο Παναγιώτης, συνταξιούχος μηχανοδηγός του ΟΣΕ, μας υποδέχθηκε στο σπίτι του στην Αθήνα, όπου μας διαφώτισε τόσο σε τεχνικά θέματα όσο και σε θέματα του κανονισμού κίνησης των τραίνων για εκείνη την εποχή.

*περισσότερα πατήστε το λογότυπο