Photo Gallery

Multimedia

Πίνακας Περιεχομένων

8/3/14

Οι νέοι σύγχρονοι συρμοί του Μετρό

Εδώ και περίπου 2 εβδομάδες, οι νέοι συρμοί του Μετρό κυκλοφορούν τις βραδινές ώρες (συνήθως μετά τις 8), προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι, πριν από τη πλήρη ενσωμάτωσή τους, δηλαδή την πλήρη λειτουργία τους από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Οι 17 συνολικά συρμοί 3ης γενιάς, κατασκευής της κοινοπραξίας Ηanwa - Rotem, θα δοθούν σταδιακά στην κυκλοφορία το επόμενο χρονικό διάστημα.


Τεχνικά χαρακτηριστικά:

-Συνολικό μήκος συρμού 106 μέτρα, αποτελούμενος από 6 βαγόνια.

-Χωρητικότητα σε επιβάτες, καθήμενοι 188, όρθιοι 844, σύνολο 1032.

-Μέγιστη ταχύτητα 120χλμ./ώρα, ταχύτητα λειτουργίας 80χλμ./ώρα.

-Οι συρμοί έχουν δύο μονάδες κλιματισμού στο διαμέρισμα των επιβατών σε κάθε βαγόνι και μια στην καμπίνα του οδηγού.

-Κάθε βαγόνι διαθέτει 8 θύρες επιβατών ανά όχημα (4 σε κάθε πλευρά) σχεδιασμένες έτσι ώστε να αποτρέπεται η παγίδευση δαχτύλου ή άλλου μέρους του σώματος.

-Οι συρμοί διαθέτουν ένα βελτιωμένο σύστημα για την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών με κινητικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, κάθε αμαξοστοιχία είναι εφοδιασμένη με 4 (δύο για κάθε πλευρά, τοποθετημένα στο πρώτο και τελευταίο βαγόνι) ηλεκτρικά αναπτυσσόμενα σκαλιά, με τουλάχιστον 1300 mm πλάτος, τα οποία ενεργοποιούνται με το πάτημα ενός κουμπιού και ενώνουν το διάκενο της πλατφόρμας με τον συρμό.

-Διαθέτουν κλειστό σύστημα τηλεόρασης (CCTV) με κάμερες, που καταγράφουν ό,τι συμβαίνει στο εξωτερικό του τρένου, ώστε με ασφάλεια ο οδηγός να κλείνει τις θύρες.

-Ένα ασύρματο δίκτυο (Wireless LAN) μεταφέρει και λαμβάνει πληροφορίες στο  τρένο  για παραμέτρους ελέγχου, όπως πιθανές βλάβες, χιλιόμετρα που διήνυσε ο συρμός κ.α.

-Οι συρμοί διαθέτουν οθόνες για την πληροφόρηση των επιβατών, καθώς και φωτιζόμενους χάρτες με led, πάνω από τις πόρτες εξόδου, με την πραγματική θέση του συρμού.
                              
-Για τον έλεγχο ύπαρξης καπνού στο εσωτερικό των βαγονιών υπάρχουν ειδικοί αισθητήρες ανίχνευσης.