Photo Gallery

Multimedia

Πίνακας Περιεχομένων

22/5/14

Πλάκα έχουν οι Γάλλοι! Παρήγγειλαν τρένα που δεν χωράνε να περάσουν από τους σταθμούς...


Χαμός γίνεται στη Γαλλία με το σιδηροδρομικό δίκτυο. Οι νέοι συρμοί που παρήγγειλαν δεν χωράνε να περάσουν μέσα από ορισμένους σταθμούς, γιατί δεν προβλέψανε να προσαρμόσουν τις αποβάθρες! Όπως διαπιστώθηκε τα βαγόνια ήταν πολύ μεγάλα για πολλές πλατφόρμες σταθμών με αποτέλεσμα σε συνολικά 1.300 πλατφόρμες από τις 8.700 να πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις ώστε οι αποβάθρες να μπορούν να δεχτούν τα νέα τρένα!

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου προκαλώντας καυστικά σχόλια, ενώ η ζημιά υπολογίζεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Ε, να μην έχουμε μόνο εμείς την πρωτότυπη στενή γραμμή και τα φαρδιά βαγόνια...

Η παραγγελία των βαγονιών έγινε για να επεκταθεί το δίκτυο των τρένων στην επαρχιακή Γαλλία και το λάθος αποκαλύφθηκε αρχικά από ένα σατιρικό περιοδικό, ωστόσο αργότερα επιβεβαιώθηκε και από την εταιρεία που λειτουργεί τα τρένα, η οποία απ' ότι φαίνεται έδωσε λάθος προδιαγραφές για την κατασκευή των νέων συρμών.

Πάντως, η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι το οικονομικό βάρος της τροποποίησης δε θα μετατεθεί στους επιβάτες.


Ο υπουργός Μεταφορών Frederic Cuvillier  μίλησε για «παράλογο σιδηροδρομικό σύστημα»  και τόνισε « Όταν χωρίζουν το σιδηροδρομικό μεταφορέα (RFF) από τον χρήστη, η SNCF, δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου