Photo Gallery

Multimedia

Πίνακας Περιεχομένων

9/10/14

Οι Άγγλοι αγαπάνε Τρένο και Πελοπόννησο!


Η μεγαλύτερη σε διάρκεια εκδρομή με τρένο στην Πελοπόννησο βρίσκεται σε εξέλιξη και πέρασε εχθές από την Αργολίδα. Οι δράστες είναι Άγγλοι Φίλοι του Τρένου, που δεν έρχονται για πρώτη φορά στην Πελοπόννησο. Οι ίδιοι είχαν έρθει και πέρσι και ήδη έχουν κλείσει και για του χρόνου! 

Εκεί λοιπόν που η γραμμή του τρένου είχε "χορταριάσει" και κανείς δεν νοιαζόταν για το τι θα απογίνει, ήρθε η ώρα για την κλεισμένη εδώ και μήνες εκδρομή των Άγγλων. 

Ο "ενοικιαστής" έπρεπε να παρέχει στον "πελάτη" αυτά που του είχε ζητήσει και για τα οποία είχε πληρώσει, έτσι λοιπόν η γραμμή καθαρίστηκε, και το τρένο που αναχώρησε χθες από Καλαμάτα, ακολούθησε το δρομολόγιο μέχρι το Ναύπλιο, περνώντας μάλιστα και από την παράκαμψη της Μεγαλόπολης.

Η εκδρομή ξεκίνησε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014, με την επιστροφή στον τόπο αφετηρίας, την Πάτρα. Το τρένο έφθασε στο Ναύπλιο την Τετάρτη (9/10/2014) το βράδυ. Το πρόγραμμα της Πέμπτης είναι ελεύθερο και δεν περιλαμβάνει ταξίδι με τρένο, ενώ οι Βρετανοί τουρίστες δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους στην Αργολίδα, επιλέγοντας να διανυκτερεύσουν στο Ναύπλιο για δύο διαδοχικές νύχτες, παρά το γεγονός ότι το μουσειακό σιδηροδρομικό υλικό που βρίσκεται στην πόλη, που γι' αυτούς είναι και το κυριότερο αξιοθέατο, είναι παρατημένο, λεηλατημένο, γκραφιταρισμένο, και γενικώς σε άθλια κατάσταση.

Την Παρασκευή αναχωρούν με πούλμαν για Κόρινθο, απ' όπου θα τους παραλάβει πάλι ο ειδικά διαμορφωμένος περιηγητικός συρμός, που για λόγους ασφαλείας δεν έμεινε στο Ναύπλιο. Το Σάββατο το πρωί, σύμφωνα με το πρόγραμμα, το τρένο επιστρέφει στο Ναύπλιο και θα παραμείνει στην πόλη για περίπου μισή ώρα. 

Την φωτογραφία της λεζάντας την έχουμε δανειστεί από τον Mantzios G. Steamlover. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πλούσιο φωτορεπορτάζ και videos από την εκδρομή.

Προς το παρόν παραθέτουμε εκτενή πλάνα από την περσινή εκδρομή: 
(τα πλάνα από Αργολίδα ξεκινούν στο 10:35)


Video by kgogis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου